Taimisto

Hongiston taimisto

Hongiston taimisto sijaitsee Hongiston kylässä Koskella TL Varsinais-Suomessa. Taimistoviljelijä Timo Saarimaa osti Palonummen tilan vuonna 1990. Taimiston pinta-ala on 7 hehtaaria ja penkeissä on taimia kaikkiaan noin 100 000 kappaletta.

Koetoiminta

Kasvatamme sekä kotimaista että ulkomaista alkuperää olevia lajikkeita. Yhteinen nimittäjä kaikille meillä myynnissä oleville taimille on niiden talvenkestävyys, johon kiinnitämme erityistä huomioita. Kokeilemme ensin itse uusia lajikkeita ja otamme tuotantoon ne, jotka menestyvät hyvin Suomen oloissa. Ääriolosuhteissa savisessa ja paahteisessa koepenkissämme kestäviksi ulkomaalaisiksi havulajikkeiksi on todettu alla mainitut kasvit. Nämä lajikkeet voi huoletta istuttaa aurinkoon ilman, että niitä tarvitsee talvisuojata.

Laakakataja  Juniperus horizontalis ’Andorra Compacta’
Siilikuusi Picea glauca ’Echiniformis’
Sinilaakakataja Juniperus ’ Blue Chip’
Sinilaakakataja Juniperus ’Icee Blue’
Thuja occidentalis ’Holmstrup’

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERADSC_0332_7

 

Vuonna 2002 ääriolosuhteisiin istuttamamme koepenkin tuijia ei ole koskaan talvisuojattu. Lajikkeista parhaiten on kasvanut kartiotuija ’Holmstrup’, timanttituija ’Smaragd’ sen sijaan on kokonaan kuollut. ’Homstrup’ lajikkeena kestää jopa savimaassa. Timanttituijakin toki menestyy Suomessa hyvin, mutta vaatii vettä läpäisevämmän, hiekkaisemman maan. Ainakaan Varsinais-Suomessa sellaista kevyempää maata harvemmin löytyy.

 

DSC_0324_3

 

Kotimaassa kasvatettu kartiotuija ’Holmstrup’ ei siis tarvitse talvisuojausta!
Kasvatamme ’Holmstrup’-tuijat pistokkaista asti itse,
joten niillä on kuuden vuoden kokemus suomalaisesta ilmastosta.

 

 

 

 

 

DSC_0338_3

 

Timo

”Olen ollut innokas kasvien kasvattaja siitä lähtien, kun opin kävelemään. Olen myös kiinnostunut teknisistä vempaimista ja olen rakentanut taimistolle tuotannossa tarvittavia laitteita. Mottoni on, että monimutkaiseen ongelmaan löytyy yksinkertainen ratkaisu, kun uskaltaa käyttää mielikuvitusta. Mielestäni se toimii kaikilla elämän aloilla.”