Ruusutapahtumat

2018

Kesän ruusutapahtumana on Ruusulauantai 7.7. 2018 Hongiston taimistolla! Ruusulauantaina saat kuulla ruusujen jalostustyöstä.

 

Ruusujen teemapäivänä Timo Saarimaa kertoo ruusujen jalostamisesta ja esittelee viime vuonna nimetyt lajikkeet, ja vielä nimeä vailla olevan uuden ruusun. Luennot pidetään klo 11.00 ja 14.00. Päivän aikana taimistolla on pienimuotoinen PopUp-Kahvio. Puucee löytyy ruusulaaksosta ja aito 70-luvun vessa ylätasanteelta.
Ruusuasiantuntijat paikalla 9-18 ja taimisto on toki muutenkin silloin auki.
Yli 5 hengen seurueita pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon Timolle numeroon 050 554 4126

 

2017

Hongiston taimistolla vietetään ruusuviikkoja 3.-8.7.2017, taimisto poikkeuksellisesti avoinna pidempään eli kello 9-19. Tervetuloa ruusujen maailmaan!

Ruusuviikoilla pääset tutustumaan Hongiston taimiston pitkäjänteiseen ruusunjalostustyöhön, jonka tavoitteena on ollut uusien terveiden ja talvenkestävien ryhmäruusujen kehittäminen. Ruusuviikon jokaisena päivänä klo 14 & 18 Timo kertoo ruusujen jalostustyöstä ja esittelee uusia jalostamiaan lajikkeita. Luvassa myös uusien lajikkeiden nimien julkistus maanantaina 3.7. klo 14! Ryhmille varaus numeroon 050 554 4126.

Taimien jalostustyö ei sovi lyhythermoisille; ruusujen jalostustyö on ollut reilusti yli kymmenen vuoden projekti. Kaikki sai alkunsa kanadalaisesta Frontenac-lajikkeesta, joka on sekä talven- että tautikestävä. Tämä aikaisen kukinnan omaava lajike risteytettiin ensimmäisessä vaiheessa tulenhehkuvan punaisen Morden Fireglow-ruusun kanssa.

Näiden jälkeläisistä valittiin yksi punainen klooni, joka risteytettiin uudestaan Frontenacin kanssa tavoitteena korostaa Frontenacin hyviä ominaisuuksia. Tuloksena saatiin mustalaikkutautia kestäviä kakkossukupolven klooneja eri väreissä ja kasvumuodoissa; mätästäviä, kääpiöiviä sekä maanmyötäisesti leviäviä maanpeiteruusuja. Tervetuloa tutustumaan ja kuulemaan lisää jalostustyöstä taimistolle!